İmplant tedavilerinde teknolojinin etkisi ve günümüze yansımalarını sizler için değerlendirdik. Gelişen teknolojinin en önemli meyvelerinden bir tanesi de tıp alanında gerçekleşmektedir. Diş hekimliği son yıllarda teknolojinin getirdiği yeniliklerden oldukça fazla faydalanan alanlardan bir tanesi olmaktadır. Diş hekimliği tarafından uygulanan pek çok yöntem eski dönemlere nazaran çok daha kolay ve etkili bir hale gelmiştir. Yapılan çalışmalar arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesi de implant olmaktadır.
İnsanların pek çoğunda eksik diş problemi sıklıkla karşılaşılan bir sorun olmaktadır. Dişlerinde eksiklikler olan insanların normal hayat içerisinde birçok farklı problem ile karşı karşıya kaldıkları da bilinmektedir. Bunun yanı sıra, estetik olarak da dişlerin eksik olması önemli bir görüntü bozukluğu oluşturur. Böyle sorunlar yaşayan insanlar için eski zamanlarda daha çok köprü ve protez uygulamaları yapılmaktaydı. Ancak, günümüz teknolojisinde bu yöntemlere alternatif olacak implant tedavisi geliştirilmiştir.
İmplant Nedir? Avantajları Nelerdir?
İmplant tedavisine genel bir tanım yapılacak olursa; eksik dişlerin tedavisi için kullanılan vidalarla bu eksikliği giderme işlemi denilebilir. İmplant olarak bilinen bu vidaların çene kemiği içerisine yerleştirildikten sonra işlem ise, diş protezinin yerleştirilmesi olmaktadır. Ancak bu süreçte, kesinlikle alanında profesyonel kişilerin çalışmalar yapmaları önerilmektedir. Öyle ki, çene kemiğine vida yerleştirmek ve üzerine protez takmak gibi uygulamalar tamamen profesyonellik istemektedir. İmplant yaptırmak isteyen insanların öncelikli olarak güvenilir bir diş hekimi bulmaları son derece önemli olur.
İmplant tedavisinin birçok farklı açıdan faydaları da bulunmaktadır. Pek çok insan eksik dişlerinin yerine köprü gibi uygulamalar yapılırken yan komşu dişlerinin de kesiliyor olmasından son derece memnuniyetsizlik yaşamaktadır. Ancak, implant tedavisi uygulanırken herhangi bir şekilde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmayacaktır. İmplant tedavilerinde teknolojinin etkisi ile beraber bu kapsamda kişilerin sıklıkla tercih ettiği tedavi çeşitlerinden biridir.
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
İmplant tedavilerinde teknolojinin etkisi ile beraber yaş grupları ve tedavinin kimler için uygun olduğu da önemlidir. İmplant tedavisi için belirli bir yaş limiti de bulunmaktadır. 18 yaş, implant tedavisinin yapılması için uygun görülen bir yaş olmaktadır. Bunun nedeni ise, insanlarda çene ve yüz gelişimlerinin bu yaşlarda tamamlanmış olacağıdır. Eğer ki, çok daha küçük yaşlarda bu işlemler yapılırsa gelişimler tamamlandıktan sonra istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalma ihtimali de bulunacaktır.
İmplant tedavisinin uygun olmadığı ya da bazı tedbirlere tabii tutulan bazı insanlar da bulunmaktadır. Şeker hastaları bu süreçte en çok dikkat edilmesi gereken kesimlerden bir tanesi olur. Bu hastalığı yaşayan insanlarda hastalık eğer düzene henüz girmemişse implant çalışmalarının yapılması tavsiye edilmemektedir. Bunun yanı sıra, kanı sulandıran ilaçlar kullanan insanların da tedavi öncesinde bu ilaçları kesmiş olmaları gerekir. Kemik erimesi yaşayanlar için de uygun tedaviler sonrasında ancak implant uygulanabilmektedir.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?
İmplant tedavisi genel anlamıyla bakıldığı zaman basit işlemlere dayandığı sanılsa da son derece profesyonellik isteyen bir tedavi olmaktadır. İmplant tedavilerinde teknolojinin etkisi ile beraber işlemler uygulanırken ön plana çıkan birçok önemli detay bulunur. Bu detayların tamamının kaliteli bir şekilde yapılıyor olmaması, tedavi sürecini direkt olarak olumsuz etkileyebilir.
İmplant tedavisi öncesinde gerçekleştirilen bazı kontroller bulunmaktadır. Bu kontroller eksiksiz bir şekilde tamamlanmadığı sürece tedaviye başlanılması pek de önerilen bir konu değildir. Özellikle çene kemiğinin ve aynı zamanda kalan dişlerin ölçüsünün alınması son derece önemli konudur. Yapılan kontroller neticesinde hastalara implant tedavisi için uygunsa tedaviye başlanılmaktadır.
İmplant tedavisi iki farklı aşamalı olarak gerçekleştirilebilmektedir. İlk olarak yapılan aşamalarda geçici başlıklar kullanılmaktadır. İmplant yerleştirilme işleminden sonra kullanılan geçici başlıklar sürecin devamı için etkili olabilir. İkinci aşama ise, implant takıldıktan sonra geçici başlık yerine alanın diş eti ile kapatılmasıdır. Diş eti ile kapatıldıktan sonra işlem yapılan yerin iyileşmesi için beklenir. Gerekli iyileşme süreçleri sonrasında protez başlıklar takılmaktadır.
İmplant Tedavisi Güvenilir Midir?
İmplant tedavisinin güvenilir bir hale gelmesi için öncelikli olarak insanların doğru diş hekimi tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Bu aşamada kesinlikle doğru adımların atılması ve ardından işlemlere başlanılması son derece önemli olur. Diş hekimleri ile kurulan sağlıklı iletişimler de sürecin daha etkili ve güvenilir geçmesi için etkili olacaktır. Süreç boyunca insanların sık sık hekimler ile görüşmeler içerisinde de kalmaları, kafalarına takılan soru işaretlerinin giderilmesi için de önemli olacaktır.
Dijital çağın gereklilikleri ile beraber İmplant tedavilerinde teknolojinin etkisi ile artık hastalar için çözümsüz bir durum yoktur. Kliniğimizde kişiye özel tedavi uygulandığından ihtiyaç ve beklentilerinize yanıt bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve randevu talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bizi Takip Edin !